Als Senior Mechanical/Lead Engineer bij HubTech ben je betrokken bij de productontwikkeling van concept tot productie. Je ontwerpt mechanische componenten en mechatronische systemen.

Over HubTech

HubTech is een jong innovatief bedrijf dat een high-end mechatronisch product voor (onder andere) de wielersport ontwikkelt. Ons gepatenteerd Kinetic Air Pressure System (KAPS) maakt het mogelijk om te allen tijde je bandendruk aan te passen tijdens het rijden en werkt volledig draadloos. Wij brengen KAPS zelf onder de merknaam GRAVAA op de markt en partneren hiervoor met een aantal bekende, wereldwijd opererende, fabrikanten en merken uit de fietsbranche. Meer informatie over ons product en ons team vind je op www.gravaa.com en www.hubtech.nl.

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een ervaren en enthousiaste Senior Mechanical/Lead Engineer die, samen met ons team en in samenwerking met nationale en internationale ontwikkelingspartners, waaronder ook World Tour Team Jumbo-Visma, bij gaat dragen aan een succesvolle marktintroductie en verdere uitrol van KAPS.

Profielschets

Als Senior Mechanical/Lead Engineer bij HubTech ben je betrokken bij de productontwikkeling van concept tot productie. Je ontwerpt mechanische componenten en mechatronische systemen. Je bent het technisch aanspreekpunt en verantwoordelijk voor de aan jou toegewezen delen van de engineering en begeleidt hierin het gehele proces tot aan productie. Daarnaast onderhoud je contacten met klanten, ontwikkelingspartners en toeleveranciers. Je maakt sterkteberekeningen, tolerantieanalyses, ontwerpt en bouwt testsystemen, en voert zelf testen uit. Waar nodig maak je productillustraties en productpresentaties. Verder werk je mee aan het professionaliseren van de werkomgeving (processen, procedures, kwaliteitswaarborging, DMR inrichting).

Ben jij die flexibele en zelfstandig werkende Senior Mechanical/Lead Engineer en heb jij affiniteit met de (professionele) wielersport en met fiets- en/of motorfietstechniek? Ben jij iemand die snel kan schakelen, houdt van een pragmatische aanpak, graag onderdeel wil zijn van een klein, gedreven en ervaren team en in brede zin kan ondersteunen bij de mechanische ontwikkeling van een baanbrekende nieuwe technologie, en daarnaast beschikt over:

  • Tenminste een afgeronde HBO-opleiding Werktuigbouwkunde of Mechatronica;
  • Enkele jaren werkervaring in de ontwikkeling van complexe, mechatronische systemen;
  • Ervaring in het werken met SolidWorks, en analyse- en simulatietools;
  • Kennis en ervaring in de ontwikkeling en het in productie brengen van serieproducten;
  • Ervaring met verschillende materialen, en met name (lichtgewicht) construeren met aluminium, kunststoffen en de bewerking- en verwerkingsmethodes hiervan. Kennis van composieten is een pré;
  • Ervaring met spuitgiettechnieken en tool development;
  • Basiskennis van pneumatiek en elektronica;
  • Kennis van kwaliteitsmanagement en productcertificering is een pré;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in zowel woord als geschrift

Wat biedt HubTech?

Wij bieden jou een prettige, informele werksfeer binnen een klein en gedreven team, waarbij zelfstandigheid en eigen initiatief wordt gewaardeerd, en waar je jezelf allround verder kan ontwikkelen.
Je verdient een marktconform salaris met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De normale arbeidsduur is 40 uur per week, 36 of 32 uur per week is bespreekbaar.

Als je enthousiast bent over deze vacature, stuur dan je sollicitatie met CV per e-mail naar: n.lotthrinkx@hubtech.nl of per post naar:

HubTech
t.a.v. Nathalie Lotthrinkx
Esp 240
5633 AC Eindhoven

Liever eerst even vertrouwelijk wat vragen stellen, mail dan ook naar Nathalie, dan wordt je z.s.m. teruggebeld. We horen graag van je!
Meer informatie over ons product en ons team vind je op www.gravaa.com en www.hubtech.nl.