HubTech is een jong innovatief bedrijf dat een high-end mechatronisch product voor (onder andere) de wielersport ontwikkelt. Ons gepatenteerd Kinetic Air Pressure System (KAPS) maakt het mogelijk om ten alle tijden je bandendruk aan te passen tijdens het rijden en werkt volledig draadloos. Wij brengen KAPS zelf onder de merknaam GRAVAA op de markt en partneren hiervoor met een aantal bekende, wereldwijd opererende, fabrikanten en merken uit de fietsbranche.

Ter versterking van ons team, zijn wij op zoek naar een ervaren en enthousiaste Sr. Mechanical Engineer die, samen met ons team en in samenwerking met een paar nationale en internationale ontwikkelingspartners, waaronder ook World Tour Team Jumbo-Visma, bij gaat dragen aan een succesvolle marktintroductie en verdere uitrol van KAPS. Meer informatie hierover vind je op www.gravaa.com.

Profielschets

Als Sr. Mechanical Engineer bij HubTech ben je betrokken bij de productontwikkeling van concept tot productie. Je ontwerpt mechanische componenten en mechatronische systemen. Je bent het technisch aanspreekpunt voor de aan jou toegewezen delen van de engineering. Daarnaast onderhoud je contacten met klanten, ontwikkelingspartners en toeleveranciers. Je maakt sterkteberekeningen, tolerantieanalyses en ontwerpt en bouwt testsystemen en voert zelf testen uit. Waar nodig maak je productillustraties en productpresentaties. Verder werk je mee aan het professionaliseren van de werkomgeving (processen, procedures, Kwaliteitswaarborging, DMR inrichting).

Ben jij die flexibele en zelfstandig werkende Sr. Mechanical Engineer, die snel kan schakelen en houdt van een pragmatische aanpak, die graag onderdeel wil zijn van een klein, gedreven en ervaren team en in brede zin kan ondersteunen bij de mechanische ontwikkeling van een baanbrekende nieuwe technologie, die affiniteit heeft met de wielersport en met fiets- en/of motorfietstechniek en daarnaast beschikt over:

  • Tenminste een afgeronde HBO-opleiding Werktuigbouwkunde of Mechatronica;
  • Enkele jaren werkervaring in de ontwikkeling van complexe mechatronische systemen;
  • Ervaring in het werken met SolidWorks en analyse- en simulatietools;
  • Kennis en ervaring in de ontwikkeling van serieproducten;
  • Ervaring met kunststoffen en de bewerking- en verwerkingsmethodes hiervan. Kennis van composieten is een pré;
  • Basiskennis van pneumatiek en elektronica;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in zowel woord als geschrift;

dan ben jij wellicht de juiste persoon voor onze organisatie!

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een prettige informele werksfeer binnen een klein en gedreven team, waarbij zelfstandigheid en eigen initiatief wordt gewaardeerd en waar je jezelf allround verder kan ontwikkelen.

Je verdient een marktconform salaris met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De normale arbeidsduur is 40 uur per week, 36 of 32 uur per week is bespreekbaar.

Als je enthousiast bent over deze vacature, stuur dan je sollicitatie met CV voor 31 juli 2023 per e-mail naar g.vanginderen@hubtech.nl of per post naar HubTech, Esp 240, 5633 AC  Eindhoven t.a.v. Gertjan van Ginderen.