Ter versterking van ons team, zijn wij op zoek naar een ervaren en enthousiaste Senior Embedded Software Engineer die, samen met ons team en in samenwerking met een paar nationale en internationale ontwikkelingspartners, waaronder ook World Tour Team Jumbo-Visma, bij gaat dragen aan een succesvolle marktintroductie en verdere uitrol van KAPS.

Inleiding

HubTech is een jong, innovatief bedrijf dat een geavanceerd mechatronisch product voor (onder andere) de wielersport ontwikkelt. Ons gepatenteerd Kinetic Air Pressure System (KAPS) maakt het mogelijk om te allen tijde je bandendruk aan te passen tijdens het rijden en werkt volledig draadloos. Wij brengen KAPS zelf onder de merknaam GRAVAA op de markt en partneren hiervoor met een aantal bekende, wereldwijd opererende, fabrikanten en merken uit de fietsbranche. We werken hiervoor ook samen met World Tour Team Jumbo-Visma.

Ter versterking van ons team, zijn wij op zoek naar een ervaren en enthousiaste, allround Senior Embedded Software Engineer die, samen met ons team en in samenwerking met een paar nationale en internationale ontwikkelingspartners, bij gaat dragen aan een succesvolle marktntroductie en verdere uitrol van KAPS.

Profielschets
Als Senior Embedded Software Engineer bij HubTech ben je verantwoordelijk voor de software van ons product en toekomstige producten. In brede zin richt zich dit op de (door)ontwikkeling van (nieuwe) software, het testen en documenteren hiervan, waarbij alles gericht is op het gereed maken van deels bestaande software voor een kwalitatief hoogwaardig eindproduct. Je ontwerpt, implementeert en test embedded driver- en besturingssoftware op de hardware componenten van onze systemen. Verstand van elektronica en bijbehorende testapparatuur is gewenst. Voor het testen van besturingssoftware van KAPS, werk je nauw samen met System engineering ter ondersteuning van de ontwikkeling van testmiddelen en “Proof of Concept” opstellingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van HIL-systemen in combinatie met MATLAB/Simulink software.

Onze naaftechnologie communiceert draadloos met de buitenwereld middels BLE (Bluetooth Low Energy). We maken hiervoor gebruik van nRF52840 SoC. Elk systeem bestaat uit een voor- en achternaaf, bedieningsunit, en één of meerdere displays. Daarnaast kunnen instellingen worden gedaan middels een eigen smartphone App. Kennis van dergelijke low-power software architecturen is een must. Aanvullende kennis van ANT(+) protocollen/interfaces is zeker een pré, maar geen vereiste. Ditzelfde geldt voor cloud IoT oplossingen, waarmee we bijvoorbeeld remote diagnostics en configuratie wijzigingen kunnen doorvoeren. Je wordt het technisch aanspreekpunt voor met name de (embedded) software gerelateerde aspecten van de ontwikkeling, zowel intern als naar betrokken ontwikkelingspartners en/of toeleveranciers. Je zorgt ook voor het opstellen van de benodigde software specificaties, design documentatie en de overdracht van de kennis- en ontwikkeldata van onze ontwikkelpartners naar HubTech.

Ben jij deze allround, flexibele en zelfstandig werkende software engineer, die houdt van een pragmatische aanpak, maar daarnaast gestructureerd en professioneel werkt, én wil je graag onderdeel zijn van een klein, gedreven en multidisciplinair team, die werkt aan een baanbrekende technologie voor de wielersport? En beschik je over:

  • Tenminste een afgeronde HBO-opleiding ICT / Electrotechniek / embedded systems of gelijkwaardig;
  • Enkele jaren ervaring werkervaring in de ontwikkeling van (mechatronische) systemen is een pré;
  • Programmeerervaring voor embedded systems in C/C++ ;
  • Ervaring met ontwikkeltools voor Nordic chipsets is een pré;
  • Kennis van software architecturen;
  • Kennis BLE 5.X en van ANT protocollen/interfaces is een pré;
  • Ervaring met Gtest of vergelijkbaar is een pré;
  • Ervaring met het maken van hardware drivers is een pré;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift, is een pré.

Voldoe jij aan dit profiel? Dan ben jij wellicht een goede aanvulling voor onze organisatie en gaan wij heel graag met jou in gesprek!

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een prettige informele werksfeer binnen een klein en gedreven team, waarbij zelfstandigheid en eigen initiatief wordt gewaardeerd en waar je jezelf allround verder kan ontwikkelen. Je verdient een marktconform salaris met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De normale arbeidsduur is 40 uur per week, 36 of 32 uur per week is bespreekbaar.

Als je enthousiast bent over deze vacature, stuur dan je sollicitatie met CV per e-mail naar: N.lotthrinkx@hubtech.nl of per post naar:
HubTech t.a.v. Nathalie Lotthrinkx
Esp 240
5633 AC Eindhoven