Mooie technische uitdaging voor een ervaren engineer/mecanicien met passie voor de wielersport. Bij deze succesvolle start up kun jij bijdragen aan de succesvolle productie door o.a. opbouw en onderhoud van demofietsen. Join the winning team!

Over HubTech

HubTech is een jong innovatief bedrijf dat een high-end mechatronisch product voor (onder andere) de wielersport heeft ontwikkeld. Ons gepatenteerd Kinetic Air Pressure System (KAPS) maakt het mogelijk om te allen tijde je bandendruk aan te passen tijdens het rijden en werkt volledig draadloos. Wij brengen KAPS zelf onder de merknaam GRAVAA op de markt.

De ontwikkeling van KAPS is inmiddels afgerond en wij zijn momenteel bezig om de seriematige productie van KAPS in Eindhoven vorm te geven. Sub-assemblies zullen worden aangeleverd vanuit diverse productiepartners.

Om de productie en alle aanverwante zaken efficiënt vorm te kunnen geven, zijn wij op zoek naar een ervaren en enthousiaste Prototype Engineer/ Mecanicien die, samen met ons team en in samenwerking met nationale en internationale ontwikkelingspartners (waaronder ook World Tour Team Jumbo-Visma), bij gaat dragen aan een succesvolle marktintroductie en verdere uitrol van KAPS.

De functie

Als Prototype Engineer/Mecanicien bij HubTech heb je  een veelomvattende job met uiteenlopende werkzaamheden, zoals :

 • het opbouwen en onderhouden van onze demo-fietsen;
 • het ondersteunen van beurzen en evenementen, ;
 • actief meedenken en adviseren in de ontwikkeling en industrialisatie;
 • het assembleren van hoogwaardige mechatronische producten, testen en verpakken van KAPSvoorbereiden van het in productie nemen van de (serie) producties Je beoordeelt hierbij de assembleerbaarheid inclusief de werkinstructies en streeft daarbij naar optimale productiviteit.
 • ondersteunen van de productie engineer bij het optimaliseren van bestaande productieprocessen, waarbij productiekosten, betrouwbaarheid en productkwaliteit belangrijke aandachtspunten zijn.
 • Verder werk je mee aan het professionaliseren van de werkomgeving (processen, procedures, kwaliteitswaarborging).

Jouw profiel

Je bent een flexibele en zelfstandig werkende Prototype Engineer/ Mecanicien en hebt affiniteit met de (professionele) wielersport en met fiets- en/of motorfietstechniek. Je schakelt graag snel en houdt van een pragmatische aanpak. Je werkt graag in een klein, gedreven en ervaren team waar je in brede zin kan ondersteunen bij de productie en uitrol van een baanbrekende nieuwe technologie.

Jouw belangrijkste eigenschappen zijn dat je zeer gestructureerd kan werken, overzicht kunt houden, doelmatig en efficiënt te werk gaat en vooral ontzettend praktisch en opgeruimd bent ingesteld. Zelfstandigheid en een hands-on mentaliteit zijn een must en wordt door ons team zeer gewaardeerd!

Daarnaast breng je mee:

 • Een afgeronde mbo-4 opleiding richting Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Electro-techniek of vergelijkbare opleiding;
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Het inzicht om complexe mechatronische ontwerpen te doorgronden;
 • Ervaring met het industrialiseren (DfM/DfA) van mechatronische producten is een pré;
 • Ervaring in het werken met SolidWorks, en analyse- en simulatietools is een pré;
 • Je bent een teamplayer, betrokken, pro-actief en een spin in het web;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Basiskennis van kwaliteitsmanagement en productcertificering is een pré;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in zowel woord als geschrift;

Herken je jezelf in dit profiel? Dan ben jij wellicht een goede aanvulling voor onze organisatie en gaan wij heel graag met jou in gesprek!

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een prettige, informele werksfeer binnen een klein en gedreven team, waarbij zelfstandigheid en eigen initiatief wordt gewaardeerd, en waar je jezelf allround verder kan ontwikkelen.  Afhankelijk van jouw ervaring, mogelijkheden en interesses kan je in de nabije toekomst doorgroeien in een paar richtingen die we graag met jou verder willen bespreken. Het op een later moment opsplitsen van de functies Prototype Engineer/ Mecanicien behoort hierbij zeker tot de mogelijkheden.

Je verdient een marktconform salaris met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De normale arbeidsduur is 40 uur per week –  36 of 32 uur per week is bespreekbaar.

Als je enthousiast bent over deze vacature, stuur dan je sollicitatie met CV voor 31 juli 2023 per e-mail naar: n.lotthrinkx@hubtech.nl of per post naar:

HubTech t.a.v. Nathalie Lotthrinkx

Esp 240

5633 AC Eindhoven

Liever eerst even vertrouwelijk wat vragen stellen, mail dan ook naar Nathalie, dan wordt je z.s.m. teruggebeld. We horen graag van je! Meer informatie over ons product en ons team vind je op www.gravaa.com en www.hubtech.nl.